Terug naar site

WIJ BLIJVEN DOORDOEN!

WIJ ZIJN BLIJ!

We hebben opnieuw het nieuws ontvangen van AG Stadsontwikkeling Leuven dat we nog een jaar verlenging krijgen. Het project Hal 5 liep oorspronkelijk voor 5 jaar (van sept 2017 tem sept 2022). Vermits er op het einde van die concessie nog geen concrete toekomstplannen waren voor hal 5, werd het project jaar op jaar verlengd. Op dit moment zitten we met vzw Hal 5 mee in de stakeholdersgroep die het hernieuwde masterplan van de Centrale Werkplaatsen mee vorm geeft.

Vermits het gebouw altijd bedoeld was als tijdelijk onderkomen en deze verlenging nu is aangekondigd, wordt het dak van de event hal en een deel van de lichtstraat boven onze foodcourt gerenoveerd in de winter door AG Stadsontwikkeling Leuven.

Doordat de ruimte op die manier vanuit een noodzaak wordt verbeterd, kunnen we ons project verder zetten - op naar een geweldige toekomst dus!

"Het project wil nooit een eindproduct zijn. Als een stedelijk en sociaal experiment dat collectief bedacht, gebouwd en gefinancierd werd, heeft Hal 5 als blijvend doel om een betaalbare, duurzame en bruisende stedelijke vrijplaats te ontwikkelen."

Lees hier ons verhaal.